Може и да има хора, които не харесват Borat Subsequent Moviefilm, но дори те няма как да отрекат успехите, които филмът, Саша Барон Коен и Мария Бакалова постигат.

Мария Бакалова, участието й в Borat Subsequent Moviefilm и важното послание на филма

Мария Бакалова за тръпката от ролята на Тутар

Какво актрисата е крила от родителите си

Филмът може да се похвали с цели две номинации за Оскар в категориите за най-добра актриса в поддържаща роля и за най-добър адаптиран сценарий. С което пък се оказва, че поставя рекорд, а дори още не се знае дали ще спечели някоя от тях.

Според Deadline, Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan, както е цялото заглавие на филма, е счупил рекорда на Гинес за филм с най-дълго заглавие, който е номиниран за Оскар.

Със своите 110 знака в заглавието вторият филм за Борат Садгиев (Коен) изпреварва предишният първенец в това отношение - Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes (1965 г.), който може да се похвали със скромните 85 знака.

The Bubble, Мария Бакалова, Педро Паскал, Карън Гилън и първата роля на българката след Borat Subsequent Moviefilm

Първата роля на Мария Бакалова след Borat Subsequent Moviefilm

Българката ще си партнира с Педро Паскал и Карън Гилън

Но този филм не е успял да спечели Оскар в категориите, в които е бил номиниран. Така че, ако Borat Subsequent Moviefilm успее да спечели в поне една от двете категории, ще достигне ново постижение.