Филмите за динозаври привличат много хора не само в кината, но и пред малкия екран - когато биват пускани по телевизията. И така е вече 31 години.

"Джурасик свят" и плановете за нов филм от франчайза

Свършено ли е с динозаврите и "Джурасик свят"

Праисторическите създания последно ни завладяха преди две години

Да, точно толкова изминаха от пускането на първия филм за "Джурасик парк". След него франчайзът бе разгърнат в още пет филма.

Последният от тях бе "Джурасик свят: Господство", който се завъртя по кината през 2022 г. Недълго след това стана ясно, че продуцентите смятат, че във франчайза има още хляб и какво да се изстиска като история.

И така бе обявено, че ще има и седми филм. В началото на тази година пък разбрахме, че Скарлет Йохансон, Махершала Али и Джонатан Бейли ще са основните действащи лица в него. С напредването на времето пък получаваме и още информация.

Към момента заглавието на филма е Jurassic World Rebirth. Режисьор ще бъде Гарет Едуардс ("Rogue One: История от Междузвездни войни" и "Създателят"), сценарият е дело на Дейвид Коеп, който е отговорен и за написването на първия филм от 1993 г.

От Variety разбираме, че Jurassic World Rebirth ще бъде ситуиран пет години след случилото се в "Джурасик свят: Господство". А екологията на планетата се е оказала до голяма степен негостоприемна за динозаврите.

Това е довело до масовото им измиране, а тези, които все пак са успели да оцелеят, живеят в изолирани екваториални среди, където климатът е най-близък до този, в който преди хилядолетия са процъфтявали.

Но дори там те нямат да бъдат оставени на мира от хората. Оказва се, че трите най-големи създания държат в себе си ключа към лекарство, което може да донесе чудодейни животоспасяващи ползи за човечеството.

Universal дадоха и малко повече информация относно героите на тримата водещи актьори. Скарлет Йохансон ще изиграе Зора Бенет, която е специалист по тайни операции и ръководи екипа, който извлича ДНК от въпросните динозаври.

Али ще видим в ролята на нейния партньор Дънкан, а Бейли ще е палеонтологът Хенри Лумис. Тримата е техните хора ще се натъкнат на цивилно семейство, което също е поело на експедиция до динозаврите, но всички ще се окажат заклещени на остров. А там ще направят шокиращо откритие, което е било пазено в тайна от десетилетия.

Скарлет Йохансон и новината, че преговаря за роля в новия "Джурасик свят"

Скарлет Йохансон ще се впусне в света на динозаврите

Актрисата преговаря за роля в новия "Джурасик свят"

Jurassic World Rebirth трябва да е по кината от 2 юли 2025 г., така че в идните месеци очакваме да видим и първи трейлър, който да ни потопи в атмосферата на филма.