Ако най-хубавите ни години (онези между 18 и 30) са минали през 90-те, няма как да не сме слушали Тибетски сърца - група-емблема за българската електронна музика.

В този случай знаем и кой е Николай Маджаров-Файчето, който стои и зад най-популярните песни на Мариус Куркински.

Ако обаче 90-те низвучат като някакво далечно време, пак има шанс да сме го чували, особено ако сме от разширяващата се напоследък порода любители-кулинари. Файчето участва в предното издание на MasterChef и финалът му се изплъзна на милиметри.

Снимка 529198

Източник: Николай Маджаров

Значи композитор, музикален продуцент и готвач! Да, но това не е всичко - Файчето е и запален моторист. Именно това е и поводът да си поговорим надълго и нашироко за моторните му приключения.

Вярно ли е, че изминаваш задължително по 600 хил. километра на година на мотора?

Ще ми се това да беше истина, но всъщност прекарвам на мотора около 40-50 хиляди километра годишно, около 3-4 месеца на път.

Снимка 529197

Източник: Николай Маджаров

От колко години караш мотор и как избираш дестинациите си?

Наскоро Google ми припомни, че съм бил в 63 страни. А иначе карам мотор целогодишно, през всички сезони. Това е основното ми средство за придвижване, а причините за това са комплексни. От една страна, пести ужасно много време, от друга е значително по-щадящо природата от ползването на автомобил. А и когато си на мотор, участваш активно в самото движение. Вятър, дъжд, сняг, смесваш се със стихиите.

Цялото суперлюбопитно интервю може да прочетете тук.