Винаги ни е било любопитно как се раждат тенденциите в облеклото. Едни са предизвикани от глобални промени като уклона към устойчиви тъкани например. Други са продукт на попкултурата, какъвто е случаят с един от последните трендове за зима 2021.

Снимка 555985

Източник: НВО

Говорим за така популярните бейзболни шапки, но направени от кашмир или фина вълна.

А в основата на популярността им през последния месец е сериалът "Наследници" на НВО. Платформата за мода Lyst отбелязва 45 % увеличение в търсенето на кашмирени бейзболни шапки от октомври насам, което съвпада с очакваната премиера и първите серии от трети сезон на сериала на Джеси Армстронг.

Снимка 555988

Източник: НВО

За незапознатите казваме набързо, че става дума за борба за власт в най-могъщата медийна компания в САЩ Waystar Royco, собственост на семейство Рой. Логан Рой (Брайън Кокс) вече е на преклонна възраст, но отказва да прехвърли контрола на някое от четирите си деца. Докато едно от тях - Кендъл Рой (Джеръми Стронг), не решава да си го извоюва.

Снимка 555987

Източник: НВО

Кашмирените шапки, които задължително са без лого на конкретна марка, са символ на моментите, в които Логан опитва да се предпази, или на тези, в които Кендъл иска да комбинира небрежния им вид със строг костюм, подобно на вътрешните борби, през които минава героят му.

Снимка 555986

Източник: НВО

От Guardian напомнят, че бейзболната шапка отдавна се е превърнала в много повече от аксесоар за спорт. Използвана от обикновени работници до президенти (Тръмп например), тя е символ на защита, принадлежност, власт или просто наличие на средства. Кашмирените на брандове като Brunello Cucinelli и Loro Piana струват над 2500 британски паунда.