Вече е факт 50-ото издание на прочутия календар на Pirelli. Което отново се отличава с пищност, както и с редицата популярни лица, готови да "заблестят" на страниците му.

Pirelli, Брайън Адамс и разкриването на календара за 2022 г.

Брайън Адамс застава зад обектива за календара на Pirelli

Музиката властва

Проектът, който обичайно се подготвя в продължение на месеци, сега бе ръководен от 28-годишния ганаец Принс Гяси - първият африкански фотограф в дългата и легендарна история на календара.

Начело с Идрис Елба, Анджела Басет и Наоми Кембъл, както и със забележителното включване на Отумфуо Осей Туту II, крал на ганайския народ асанте, тазгодишното издание се откроява със смела цветна палитра.

Гяси, който е и един от най-младите фотографи, получили възможността да работят с Pirelli, сподели в неотдавнашно интервю за CNN, че все още се чувства като дете по душа. Затова има една невинност и закачливост, която се усеща във фотографиите му.

Все пак Гяси уточнява, че на снимачната площадка е доста делови. "Аз съм артист, който знае какво иска от самото начало. Декорите, сцените, костюмите - всичко се планира месеци наред. А хората от снимките ми са истински герои. И знаят, че в момента, в който стъпят на снимачната площадка, ще правят това, което им кажа."

Ганаецът, който започва кариерата си на фотограф на 16-годишна възраст с един iPhone в ръка по улиците на столицата Акра, преживява истински възход през последните години, създавайки модни кампании за Puma и Balmain, а негови творби украсяват страниците на Vanity Fair и GQ.

Темата на календара на Pirelli - "Безвремие" - е възприета буквално на някои места: Наоми Кембъл стои пред гигантски часовник в стил Салвадор Дали. Гяси и преди е казвал, че иска публиката му да се пита дали вижда картина или снимка. "Има тънка граница между сюрреализма и реалността", казва той.

Гяси вече е изминал доста път с дръзката си фотография и неудържимия си хъс. Но запитан какъв съвет би дал на по-младото си аз, той е категоричен: "Бих си казал да бъда по-търпелив, да дишам по-спокойно. И да съм по-уверен в нещата, които правя."