SportsIllustrated винаги се стараят да показват на хората, че женското тяло е красиво - без значение от формата или цвета на кожата му. Поредното доказателство за това твърдение е включването на Падма Лакшми в изданието за 2023 г.

52-годишната Лакшми започва кариерата си като модел и актриса, но най-позната е като водещ на кулинарното предаване Top Chef. Има зад гърба си и няколко кулинарни книги.

Наскоро в предаването на Джими Кимъл дори разкри, че по време на снимките на Top Chef е поемала по 9000 калории на ден. Всичко това от опитването на ястията на участниците в ранните етапи на предаването, когато те са по-голям брой.

Но сега Падма Лакшми влиза в ново поприще - това на модел за Sports Illustrated Swimsuit. Фотосесията е заснета от фотографа Ю Тсай в Доминика, а с нея водещата иска да покаже на всички жени, че не бива да се срамуват от телата си. Разбира се, тя знае, че нейното не е перфектно, но въпреки това се чувства красива.

"Бедрата ми може и да са били по-слаби, а гърдите ми - по-стегнати в по-ранни етапи от живота ми, но досега не съм се чувствала по-добре в себе си."

Доказателство за това, че Лакшми харесва не само живота, но и тялото си, е твърдението ѝ, че и за всички пари на света не би се върнала назад във времето, за да е отново на 20. 

Пред Sports Illustrated Swimsuit водещата говори и за това как се опитва да възпитава 13-годишната си дъщеря Кришна. "Не искам тя да се съсредоточава толкова много върху това как изглежда", казва тя като допълва, че външният вид е само една малка част от всеки човек.