Рекордите на Гинес са едно безкрайно поле за изява за милиони хора по света, които се опитват да се набутат в престижната книга с какви ли не постижения. Наскоро бяхме впечатлени от 62-годишния американец Джордж Хууд, който подобри рекорд на Гинес, след като прекара в планк цели 8 часа, 15 минути и 15 секунди.

Джордж Хууд - американецът, който подобри световния рекорд за най-дълго време в поза планк

Нечовешкото постижение на Джордж Хууд

Над осем часа в планк - няма проблем

Поредният рекорд, който ни удиви, е този на пакистанеца Мухамад Рашид. Специалистът по бойни изкуства влезе в рекордите на Гинес, след като с лакътя си счупи 256 ореха за една минута.

През декември 2019 г. Мухамад е успял да подобри рекорда от 229 счупени ореха с лакът, регистриран от индийския специалист по бойни изкуства Прабхакар Реди.

Както уточняват от сайта на рекордите на Гинес, Мухамад Рашид има още около 15 други рекорда на Гинес, между които отличие за чупене на дини, пръчки и кокосови орехи с глава, за чупене на орехи с длан, за мачкане на празни кенчета с лакът и др.

Steamboat Fireworks, най-големият фойерверк в света и новият рекорд в Гинес

Как изглежда най-големият фойерверк в света

1200 килограма заря

Очевидно пакистанецът борави отлично с лакътя си, а бързината му е наистина впечатляваща. Предвид наближаващия Великден, се чудим дали ще му се намери малко свободно време - минута-две, за да счупи едни 500 ореха за плънката на козунаците, които плануваме да правим. Ако и с такава бързина ги чисти, равен няма да има.