В края на миналата година Джими Доналдсън, известен в YouTube като MrBeast, успя да постигне нещо, за което много ютюбъри мечтаят.

Джими Доналдсън, MrBeast, YouTube и как американецът стана човекът с най-много абонати в платформата

Кой е новият крал на YouTube

И как се печелят 112 милиона абонати

Каналът му се превърна в този с най-много абонати в YouTube, като тогава достигна до 112 милиона абонати. Нещо, което нито един човек досега не бе постигал. Е, в момента, няколко месеца по-късно, абонатите му са дори повече - над 137 милиона.

MrBeast обаче не използва цялото влияние и пари, които идват с толкова голяма аудитория, за лични облаги. Той всъщност има още един канал, който е изцяло насочен към филантропската му дейност. А тя далеч не е за подценяване.

Именно от последното му видео в този канал разбираме, че е дарил 20 000 чифта обувки на нуждаещи се деца в Африка. Според ютюбъра заради крайната бедност в някои населени места едно от нещата, които дели стотици деца от това да отидат на училище, за да се образоват, са липсата на обувки.

Просто защото в някои случаи децата трябва да изминават немалки разстояния боси, а теренът невинаги е благоприятен за това. С дарението на обувките MrBeast прави достъпа на много деца до образование много по-лесен.

А въпросните обувки не са какви да е, а за направата им е използвана рециклирана пластмаса. Те са дело на организацията Barefoot No More, която е базирана в Йоханесбург, Южна Африка. Обувките са били разпределени към двете различни училища в Кейптаун.