Преди да натрупа богатството си Ричард Лугнер стартира в строителната индустрия, като през 1990 г. си печели по-широка известност с построяването на Lugner City - седмият по големина търговски център в Австрия по това време. Милиардерът е известен в светските кръгове и с това, че през годините е водил много знаменитости, сред които Голди Хоун, Присила Пресли, Памела Андерсън и Ким Кардашиян, на прочутите балове във Виенската опера.

Стив Балмър - бившият изпълнителен директор на Microsoft, който вече е по-богат от Бил Гейтс

Стив Балмър - бившият изпълнителен директор на Microsoft, който вече е по-богат от Бил Гейтс

Какво знаем за шестия най-богат човек в света

По-рано тази седмица, на 12 август, Ричард Лугнер е починал на 91-годишна възраст във вилата си във Виена, съобщават от Франс прес. Според американския Sun медиците от спешна помощ не са успели да спасят милиардера, след като са пристигнали в дома му. Твърди се също така, че през последните няколко месеца той е имал здравословни проблеми, като през юли е бил приет в болница за разкъсана сърдечна клапа.

В социалните мрежи няколко знаменитости са почели Ричард Лугнер след новината за смъртта му. В поста си в X австрийският канцлер Карл Нехамер е споделил и своя снимка с милиардера и Присила Пресли, която го е придружила на виенския бал през февруари тази година.

В Instagram профила си пък го е почела последната му съпруга - 42-годишната Симоне Райландер. Двамата са се оженили едва преди два месеца - през юни. Към тяхна обща снимка вдовицата е написала: "Ти беше мечтата на живота ми. И когато те видях да блестиш, когато ме гледаш, тогава знаех, че и аз съм твоя. Влюбена".

За Ричард Лугнер този брак е бил шести. Преди това се е женил пет пъти. Между 1961 г. и 1978 г. е женен за Кристин Гмайнер, от която има двама сина - Александър и Андреас. След това е женен за Корнелия Лауферсвайлер в продължение на четири години, преди да се ожени повторно за Сузане Дитрих през 1984 г.

След раздялата им пет години по-късно, през 1990 г. се жени за Кристина Лугнер. Три години по-късно се ражда дъщеря им Жаклин, но бракът им се разпада през 2007 г. От 2014 г. до 2016 г. пък милиардерът е женен за Playboy модела Кати Шмиц.

Ричард Лугнер и Кати Шмиц през 2015 г.

Източник: GettyImages

Ричард Лугнер и Кати Шмиц през 2015 г.

От предходна своя връзка със Соня Жанин Ричард Лугнер има и още едно дете - дъщеря му Надин, родена през 1985 г., пише Independent.

Малко след последната сватба на австриеца, съпругата му Симоне Райландер е споделила плановете си да го подкрепи, като помага в управлението на неговата търговска империя във Виена.

Пред Bild през юни милиардерът потвърждава, че съпругата му ще поеме бизнеса един ден. "Тя трябва да ме подкрепя активно. Отсега нататък ще споделяме работата ми. В един момент, когато вече не съм тук, тя ще бъде единственият шеф", са били думите му тогава.

Като римски император - защо Марк Зукъбърг вдгина статуя на жена си в двора

Като римски император - защо Марк Зукъбърг вдгина статуя на жена си в двора

Жест на уважение или милиардерска прищявка

Той е уточнил също, че сред основните ѝ отговорности ще бъде управлението на 80-те служители на компанията му. Това, че съпругата му явно ще поеме поста главен изпълнителен директор на компанията, обаче не означава, че други членове на семейството му няма да участват в бизнеса. В интервюто Ричард Лугнер допълва, че има работа за всички, като синът му Александър и дъщеря му Жаклин също ще имат водещи длъжности.