Режисьорът Колин Тревъроу, когото познаваме покрай блестящата му работа по "Джурасик свят", се оттегли от работата по деветия епизод на "Междузвездни войни" само няколко месеца, след като уж прие задачата.

"Междузвездни войни", Кристина Александерсън и щурмоваците от филма през очите на фотографката

Могат ли щурмоваците от "Междузвездни войни" да бъдат родители

Нагледно показва фотографката Кристина Александерсън

Като причина той и един от сценаристите посочиха, че имат големи различия относно развитието на историята и визията на филма. Така деветият филм прие новото си име "Възходът на Скайуокър" и видяхме една финална история на сагата, която много от нас не очакваха.

Месец след излизането на последната част от последната трилогия на "Междузвездни войни", Колин Тревъроу реши да разкрие как е трябвало да се казва по първоначален план филмът.

Режисьорът показва в илюстрации и някои от предполагаемите сцени, които е трябвало да гледаме. Между тях попада кадър, в който Лея прикляка до Биби Ейт, Си Трипио, който се навежда над тежко ранения Арту-Диту, битка между Кайло Рен и Дарт Вейдър и други.

С публикация в своя Twitter Колин Тревъроу потвърди, че работното заглавие на филма е било "Star Wars: Duel Of Fates" ("Междузвездни войни: Дуел на съдбите").

"Да, това е от "Дуел на съдбите". Но никога не бих убил Арту, просто е тежко ранен", пише под кадривте Тревъроу, като допълва, че неговият филм със сигурност би тръгнал в много по-различна посока от "Възходът на Скайуокър". А ние нямаме нищо против и такава версия на края на сагата да гледаме.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър"

Последната и най-емоционалната битка за галактиката