Е, случи се и на нас да ни се завие свят при гледката на женски крака. Буквално. И май не сме единствените.

Защото с дължината на своите крака 17-годишната Мейси Кърин от Тексас постави два световни рекорда едновременно.

Гинес призна на Мейси Кърин постижение за най-дълги женски крака и за най-дълги крака на тийнейджърка. По този начин тя измести досегашната най-дългокрака в света - рускинята Екатерина Лисина. Краката на г-жа Лисина са с размери 134.6 см.

View this post on Instagram

on

Всъщност Мейси, която е висока 2.08 м, успя да бие рускинята с единия си крак, защото има различна дължина на двата. Десният е 134.3 см, а левият - 135.3 см.

В семейството на Мейси всички са високи, но никой не може да се сравнява с нея. Засега ръстът ѝ помага само във волейбола, но мечтата ѝ да стане модел.

View this post on Instagram

on

Тези безкрайни крака обаче ѝ носят и някои неудобства, като това да си удря главата, когато минава през врати, когато се качва в коли или се опитва да намери подходящи дрехи.

Всяко излизане също може да бъде доста конфузно, тъй като хората я гледат и снимат без нейното съгласие: "А когато отида в търговския център, цял куп хора започват да ме зяпат. Някои вадят телефона си и снимат, без да питат", казва Мейси пред Barcroft TV, цитирана от The Telegraph.