Татуировките винаги са били въпрос на разногласия, особено между различните поколения. Но с времето хората стават все по-отворени към тях сякаш. Мелиса Слоун е жена, която постоянно изпитва другата страна на отношението към бодиарта и веднъж дори е объркана с банков обирджия. Нека да видим как тази майка смело се справя с обществените мнения и какво има да каже за стереотипите.

Майк Тайсън, Пост Малоун, Джъстин Бийбър и други знаменитости с татуировки на лицето

Знаменитости с татуировки по лицето

Изглежда че само кожа не стига - или...

46-годишната Мелиса Слоун, която е от Уелс, изкарва прехраната си като чистачка на тоалетни. Оказва се обаче, че в момента не може да си намери дори и такава работа. И то не защото няма предлагане на пазара, а защото никой не иска да я наеме. Причината е в многобройните ѝ татуировки, които покриват лицето и тялото ѝ. Майката на две деца среща огромни трудности да си намери платена работа, защото хората не могат да приемат нейния външен вид.

"Не мога да си намеря работа", казва Слоун в интервю за Bright Side. "Кандидатствах за работа като чистач на тоалетни там, където живея, и те не ме приемат заради татуировките ми." Мелиса не може да разбере защо хората се притесняват от татусите ѝ съдят за нея по външния ѝ вид, без да имат реална представа как всъщност върши работата си.

Мелиса започва да си прави татуировки, когато е на 20 години и това бързо се превръща в нейна мания. Тя изпитва специална страст към лицевите татуировки и по лицето й не е останала празно място - всяка част от кожата на жената е покрита с мастило. Тя дори има няколко слоя от татуировки - три, ако трябва да бъдем точни, и сега е с многопластов колаж на лицето си. Въпреки трудностите си с намирането на работа, Мелиса казва, че все още се опитва да си прави поне три нови татуировки всяка седмица, описвайки себе си като "пристрастена". Не крие обаче, че се харесва по този начин и че това ѝ доставя удоволствие.

"Дори да стана на 70, ще продължавам да го правя. Всяка част от кожата ще бъде покрита, дори и да посинявам, лицето ми вече посинява - изглеждам като смърф", шегува се със себе си Мелиса, която не се притеснява да бъде себе си, макар целият свят да не разбира страстта ѝ.