Този уикенд ще се изиграят финалите и при мъжете, и при жените на Wimbledon и ще разберем кои ще бъдат шампионите тази година.

Рекордът, който Жасмин Паолини може да постави на Wimbledon

Рекордът, който Жасмин Паолини може да постави на Wimbledon

Нисичката италианка може да оглави интересна класация

Всеки финал на Wimbledon е вълнуващ и привлича вниманието на милиони фенове на тениса по целия свят. Гледали сме много запомнящи се мачове, в които са се решавали победителите, но има един, за който се говори дори 26 години след изиграването му.

Става дума за финала през 1996 г., който противопоставя поставения под номер 17 тогава Ричард Крайчек и непоставения Маливай Уошингтън.

Странното е, че най-интересният момент от мача се случва още преди той да е започнал. Когато Крайчек и Уошингтън застават до мрежата за традиционната снимка, през корта претичва 23-годишната Мелиса Джонсън.

Джонсън, която по онова време е работила по кетъринга на Wimbledon, решава да привлече вниманието към себе си по интересен начин. Тя на практика е чисто гола, но на кръста ѝ е завързана бяла престилка, с която вероятно е работила.

23-годишната студентка минава пред погледите на смаяните тенисисти и се отправя към онази част на трибуните, където се разполагат кралските особи. Не достига до тях, разбира се, защото бива спряна от охраната.

Ричард Крайчек с титлата от Wimbledon 1996

Източник: GettyImages

Ричард Крайчек с титлата от Wimbledon 1996

Случаят се помни и до днес и от снимките ясно се виждат изненаданите, но и доволни лица на финалистите на Wimbledon. В крайна сметка, Ричард Крайчек печели убедително с 3-0 сета.

Wimbledon 2024 - много контузии и зрелище

Wimbledon 2024 - много контузии и зрелище

Цели шестима топ тенисисти паднаха жертва на контузии заради условията

След мача Маливай Уошингтън се шегува, че след като Мелиса Джонсън е претичала чисто гола и му се е усмихнала, следващото нещо, което помни, е, че е загубил мача, пише Sportskeeda.