От уикенда ни делят часове, а това означава, че е време да помислим за новите книги, на които може да се отдадем през почивните дни. За да се разсеем от изборните вълнения, сме подбрали три интригуващи криминални истории.

Снимка 553326

Източник: Колаж / Еднорог

"Малки жестокости"

Ирландката Лиз Нюджънт затвърждава мястото си сред най-добрите съвременни крими автори и с втория си роман, издаден на български. Престъплението в него се случва в рамките на едно нездраво семейство - тримата братя Уил, Брайън и Люк отново са заедно, макар единият от тях да е мъртъв. Как се е стигнала до смъртта му? Кой от другите двама е отговорен за нея? И каква вина носи майка им, която винаги е поставяла собственото си его пред любовта към децата си, които буквално са се наранявали, за да я спечелят?

Изд. Еднорог, 19.90 лв.

Снимка 553327

Източник: Колаж / Сиела

"Камък, ножица, хартия"

Какво се крие зад фасадата на един привидно идеален брак? Адам и Амелия Райт имат именно такъв, като всяка година си правят тематични подаръци по случай годишнината от сватбата. Настъпва десетата им годишнина и Амелия изненадващо печели романтична почивка в Шотландия - какъв по-съвършен начин да отпразнуват любовта си с Адам? Двамата обаче се озовават в реновиран параклис, който е откъснат от света след извила се снежна буря. Сега вече съпрузите няма как да скрият истината и да пренебрегнат тайните, на които се крепят отношенията им.

Изд. Сиела, 16.90 лв.

Снимка 553328

Източник: Колаж / Orange Books

"Червената вдовица"

Новият роман на Алма Катсу, който излиза на български, се заема с доста различна история от предишните. В центъра й е бившата агентка на ЦРУ Линди, която се опасява, че с кариерата й е свършено. Докато не получава обаждане от директора на руския отдел, който я моли да се включи във вътрешно разследване. Линдзи е работила дълго време в централата в Москва и, ако някой може да разбере кой лъже и да открие къртицата, то това е тя. Приятелството й с "червената вдовица" - съпруга на мъж на висша позиция, убит при неясни обстоятелства, ще се окаже ключово.

Изд. Orange, 23.90 лв.