Познаваме Лора Капустина от петия сезон на MasterChef, където 27-годишното момиче от Добрич остана на крачка от победата. Докато стигна до него, тя беше във всякакви ситуации - видяхме я как изпада до дъното на предаването (черната престилка), след което толкова силно се оттласкваше от него, че ставаше капитан на един от съревноваващите се отбори.

През всичко това Лора премина с цената и на доста силни емоции - нещо, напълно естествено, защото тя самата смята себе си за много емоционален човек. Подреден - също. А и двете качества отдава на зодията си - рак.

Толкова обича реда, че приятелят ѝ Иван се шегува с нея, че прилича на Моника от "Приятели". Доказателството, че има нещо вярно в сравнението е и репликата ѝ, че "няма шанс да си легна вечер, ако не съм измила чиниите."

Но освен всичко да е подредено, Лора обича и семейството, и приятелите си. След тях по скалата на любовта се нареждат котките, книгите и пътуванията. Затова е доста вероятно да я видим как гали някое коте на улицата.

Като негативна черта от характера си Лора отчита непостоянството. "Понякога кипя от енергия и идеи и ми се иска да имах поне шест ръце, за да мога да свърша всичко, което искам. Ентусиазирам се бързо, но понякога също така бързо се изпарява и желанието ми."

С ястията си в MasterChef Лора заслужи не един или два пъти похвалите на журито. Преди време обаче изобщо не си е давала сметка, че ще поеме по пътя на кулинарията. Научила се е да готви от необходимост, "защото да си поръчваш храна всяка вечер не е особено изгодно". И така ден след ден Лора започва да изпитва все по-голяма наслада от приготвянето на храна.

Едва преди около година осъзнава, че повечето избори и действия в живота ѝ са били направени, защото така е трябвало или защото някой го е очаквал от нея. Но не и защото самата тя ги е искала. Така е стигнала до извода, че нещо ѝ липсва. "Уж всичко беше наред, но не се чувствах щастлива."

След дълъг размисъл какво би ѝ носило най-голямо удовлетворение, Лора стига до идеята за High Heels Baking, кулинарния ѝ блог. Него тя смята за място (макар и виртуално) само за себе си, където споделя нещата, които я вълнуват.

А в блога ще открием както нейни любими рецепти, които се старае ни убеди, че са лесни за приготвяне, така и разкази за пътешествия ѝ. Името High Heels Baking е измислено от приятел на Лора - почти веднага след като му споделя идеята си.

Казва, че е влюбена в света на изкуството, без значение дали става дума за фотография, рисуване, храна и т.н. Ето защо в блога ѝ кулинарията и фотографията вървят ръка за ръка. И, да, не мисли, че това някога ще се промени.

А високите токчета... те са символ на свободата. Затова и са част от блога.

На какъв принцип избирате рецептите за блога?

Това е един много приятен и естествен процес за мен. Понякога се вдъхновявам от някъде - цвят, аромат, вкус, или пък питам последователите ми в социалните мрежи какво искат да видят. Ястията са авторски прочит на класически рецепти. Не се опитвам да открия топлата вода, но с времето съм разбрала, че имам особени предпочитания. Не обичам да ям какво да е, затова винаги променям нещо в рецептата.

Защо предпочитате десертите?

Защото за десертите се изисква най-голямо търпение. Първо - човек трябва да е много прецизен с грамажите. И второ - трябва търпение и много спокойна ръка, когато се декорират.

Кой тогава ви е любим?

Новият! Правила съм много десерти и истината е, че когато опитам нова рецепта, тогава се вълнувам и най-много. Притеснението дали ще се получи, как ще изглежда, дали вкусът ще се хареса, емоциите около всичко - това е любимата ми част.

На кой от предишните победители от предаването симпатизирате?

За мен, като зрител, Божана Кацарова е най-категоричният образ, който свързвам с титлата MasterChef. Харесах я още от кастингите. Спомням си как влезе като ураган от емоции с изумителен многокомпонентен десерт и аз си казах: "Това е човекът!"