Сезонът на риалити шоутата започна, като тази есен стартираха и няколко напълно нови за България формата. За момента обаче нищо не се чува за кулинарните телевизионни състезания и, по-специално, за нов сезон на MasterChef.

Явор Сарафов от MasterChef: Доволен клиент води нови двама, недоволният отказва петдесет

Явор Сарафов от MasterChef: Доволен клиент води нови двама, недоволният отказва петдесет

Какво ни дава гледната точка на предприемача в телевизионното риалити

Причината за това е, че все още не е ясно какво ще е журито в един бъдещ девети сезон на риалитито. В предишния от 2023 г. журито се състоеше от шеф готвача Илиян Кустев, ресторантьорът Явор Сарафов и шеф готвача Александър Таралежков.

И докато първите двама най-вероятно ще участват и в журито на новия сезон на MasterChef, за шеф Таралежков нещата са под въпрос. Младият готвач живее постоянно във Великобритания и управлява свой ресторант в курортното градче Маргейт.

Именно това го спира да прекарва по-дълго време в България, защото работата в ресторанта му е на първо място. Популярността от участието му в кулинарното риалити пък не се отразява на клиентелата на заведението му, която се състои основно от британци.

Дали отново ще видим Александър Таралежков като жури в MasterChef България или bTV ще е принудена да потърси заместник предстои да видим. 2024 г. е втората година освен 2022 г., в която телевизията пропуска да снима този формат, припомнят "Уикенд".