Най-голямата плаваща библиотека в света носи името Logos Hope и за последно акостира в пристанището Акаба, Йордания.

Seashore Library - библиотеката, в която времето е спряло

Библиотеката, в която времето е спряло

Понякога имаме нужда от подобни места

Забележително е, че само от 16 януари до началото на февруари е била посетена от около 21 000 човека, а доброволците, които работят на борда ѝ, са над 400 на брой и от 65 различни националности.

Както може и да се очаква, пристигането на кораба е увеличило туристическия трафик в Акаба, като е привлякло хиляди посетители в рамките на период от три седмици.

Йорданци, които наскоро са посетили Logos Hope, споделят преживяванията си пред The Jordan Times.

Манал Кашт, която е жителка на Аман, посещава плаващата библиотека заедно с 10-годишната си дъщеря и деветгодишния си син. "Беше изключително организирана и приветлива среда, особено за семейства и деца", споделя тя. По думите ѝ книгите на библиотеката, които са на всякакви теми и насочени към различни възрастови категории, са подредени в цветни и естетически приятни модели.

Манал Кашт разказва още, че доброволците на кораба са били "изключително дружелюбни", а като цяло посещението ѝ на плаващата библиотека е било уникално, заради това, че ѝ е дало възможността да се срещне с хора от различни страни по света.

Ахкам Даяни е сред другите посетители на Logos Hope. Тя отива заедно с 15-годишната си дъщеря, която споделя нейната любов към книгите и ученето.

"Пътувахме от Аман до Акаба с наши приятели. Цялостната атмосфера и намалените цени на разнообразна гама от книги, от които да избираме, го превърнаха в полезно преживяване", споделя тя.

Домашната библиотека, масичката за кафе, цветовете на дъгата и няколко начина да подредим книгите си

Как да организираме домашната библиотека

Перфектно допълнение към интериора

Входните такси за Logos Hope са незадължително дарение, а цените на книгите са "много символични", пише Zawya.com.