Снимките за продуцирания от Леонардо Ди Каприо филм Akira ще започнат в Калифорния, потвърди самият актьор.

Предстоящият филм на Warner Bros. - римейк на аниме класиката от 1988 г., получи финансиране от 18.5 милиона долара от програмата за филмово и телевизионно кредитиране към Комисията за филмово и телевизионно изкуство в Калифорния. Филмът беше сред 18-те филмови и телевизионни проекти кандидати, като Akira успя да спечели най-голяма сума.

"Развълнувани сме от възможността да снимаме Akira в Калифорния," сподели Рави Мехта, изпълнителен вицепрезидент на Warner Bros.

Ди Каприо ще продуцира филма заедно с Дженифър Дейвисън, а за режисьор се спряга името на Тайка Уайтити ("Тор: Рагнарок").

Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе

Източник: GettyImages

Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе

Според NME Akira ще се снима 71 дни в Калифорния. Не е посочено кога точно ще започнат снимките, но според изискванията на Комисията за полученото финансиране трябва да стартират в рамките на 180 дни.

Оригиналната манга Akira е написана и илюстрирана от Кацухиро Отама.

Освен Akira, очакваме подробности и за още един от предстоящите филми на Леонардо ди Каприо. През октомври 2018 г. беше обявено, че Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе ще си сътрудничат за филма Killers of the Flower Moon, който ще бъде шестият им съвместен проект.