Знаем, че от Lego е била сглобявана Toyota, по-луксозни коли също - като Bugatti например. За Lamborghini бихме казали, че не отстъпва в категорията лукс и също нямаше как да не хвърлим един любопитен поглед към модела в реален размер, но отново - направен с конструктор.

Toyota GR Supra, Lego и спортният автомобил, направен от конструктор, който може да се движи

Да си сглобиш Toyota Supra от Lego

Реални размери, стотици хиляди парченца и задвижване на ток

Конкретният модел Lamborghini, който е бил сглобен с Lego, e Sián FKP 37. Нужни са били 400 000 части, за да бъде пресъздаден той в реален размер. Освен това трудът, вложен за "построяването" му, се равнява на цели 8600 часа.

Автомобилът, както и се очаква, е пластмасов, но това далеч не означава, че изглежда по-малко атрактивен от истинския. Lego Lamborghini-то е почти идентично с реалната версия, което означава, че и двете коли имат дължина от почти пет метра, широчина малко над два метра и височина около един метър.

Задачата да се сглоби един Lamborghini Sián обаче е трудна, и при нея си има специфики. Като например това, че елементите на Lego са 154 на брой и са все различни, като 20 от тях са били формовани специално, за да изглежда колата по-реалистична, пише Car and Driver.

Lego - как се чисти най-бързо и лесно

Най-бързият и лесен начин да измием легото на децата

За да заблести от чистота

Друго интересно за изработването на автомобила, сглобен с конструктора, е фактът, че 15 души са се заели с това предизвикателство. Все пак, целта е била той да е с реални размери и да изглежда възможно най-реалистично. И очакванията са напълно оправдани - големият екип осъществява успешно един колкото амбициозен, толкова и труден проект.