Едва ли някой би оспорил, че Стефан Данаилов е един от най-добрите актьори в историята на българското кино. Приносът му към киното обаче не е само от ролите му на екран, но и от работата му със студенти.

Стефан Данаилов почина на 76-годишна възраст

В памет на Стефан Данаилов

Великият български актьор си отиде на 76-годишна възраст

Самият факт, че има 150 роли в киното е достатъчно показателен за неговата отдаденост. Сега имаме нов повод да си припомним за живота и делата на Данаилов - новият документален филм за актьора по случай 80-годишнината му.

"Ламбо от София" е дело на Георги Тошев, Ема Константинова и Борис Пинтев и се фокусира върху малко известни факти от живота на Стефан Данаилов. Документалният филм, който ще бъде излъчен в поредицата "непознатиТЕ", ще ни покаже някои от любимите места на актьора в родния му град.

Снимка 598355

Източник: bTV

Ще ни срещне и с негови съученици от началното училище, състуденти от Театралната академия и колеги като Цветана Манева и Елена Райнова.

В "Ламбо от София" са включени и кадри от филми на Стефан Данаилов, както и непоказвани до момента документални кадри и снимки на актьора. "Ламбо от София" ще бъде излъчен тази събота, 10 декември, от 13:30 ч. по bTV.