Бони, петгодишен кокер шпаньол, и Симба, тригодишно бордър коли, завладяха сърцата на над 26.2 хиляди последователи в TikTok с впечатляващия си набор от трикове. Талантливите косматковци живеят в Рединг, Обединеното кралство, със своята стопанка Олга Джоунс.

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Hot Dudes With Dogs винаги е добра идея

Заедно с Олга, Бони и Симба влязоха в страниците на Световните рекорди на Гинес за 2025 г., благодарение на многобройните си умения и безупречна работа в екип, като за момента могат да се похвалят с цели четири рекорда, а именно за най-бързо време за извършване на 10 странични скока на две кучета (16.78 секунди), най-много бутилки, оставени в кошчето за рециклиране от куче за една минута (16), най-много монети, поставени в бутилка от куче за една минута (13) и най- много прострени дрехи за една мунута от куче (17).

Обучението определено представлява безпрецедентно предизвикателство, като някои трикове са по-трудни от други, но триото се наслаждава на всяка секунда от него.

"Най-предизвикателният от четирите рекорда беше окачването на чорапи, но беше и най-забавно да се усвои", спомня си Олга.

Заедно те експериментират с различни методи, докато усъвършенстват трика. Олга, Бони и Симба също са ангажирани с екологичните каузи. Страстта към рециклирането и екологичния живот става причината за някои от номерата на триото.

"Освен това забелязах незабавния ефект върху хората, когато видят Симба и Бони да отиват и да събират пластмасови бутилки в парка и да ги хвърлят в кофите за боклук", продължава тя. "Всеки, който ги види, се чувства длъжен да се присъедини и заедно да помогнем за поддържането на парка."

Докато споменава положителното въздействие на тези трикове и как те могат да вдъхновят другите да рециклират повече, Олга се надява, че тя, Бони и Симба ще могат да се застъпят за по-екологичен начин на живот и да се включат повече в местната общност в Обединеното кралство и в международен план.

6 породи кучета, които (почти) не лаят

6 породи кучета, които (почти) не лаят

Тихи компаньони

Въпреки тясната си връзка, Бони и Симба имат различни характери и предпочитания, но обичат да прекарват времето си заедно, докато игриво се състезават помежду си по време на тренировките.

"Бони много прилича на принцеса", обяснява Олга, "но не като разглезена принцеса, по-скоро като принцеса Лея от Междузвездни войни: способна, забавна, но определено принцеса."

Тя обича да следва Олга навсякъде и любимото й лакомство е рибата, особено филе от леко задушена сьомга. Междувременно Симба има игрив и енергичен нрав. Той обича да играе на криеница и да е светлините на прожекторите. Талантът на кучетата обаче блести, когато са заедно.

Изпълненията им продължават да чупят нови рекорди, да вдъхновяват тълпите и да удивляват публиката в няколко телевизионни програми на живо. Въпреки че не стигат  до полуфиналите, триото участва и в 16-ото издание на популярното британско шоу Britain's Got Talent. По време на прослушването Бони изумява съдиите, като свири на пиано.

Поглеждайки назад, Олга си спомня, че винаги е била запалена по обучението на животни. От ранна възраст тя изследва изкуството да обучава животни, вариращи от хамстери и котки до кучета. Тя дори обучава богомолка как да скача.

Колко топло е прекалено топло за кучетата

Колко топло е прекалено топло за кучетата

И как да разпознаем топлинния удар

45-годишната рекордьорка е бивш лекар и университетски преподавател, а днес тя посвещава живота си на истинската си любов: работи на пълен работен ден като дресьор и водач на кучета. С Бони и Симба като отлични примери за това какво може да се постигне чрез търпение, разбиране и творчески техники за обучение, Олга обучава други собственици на кучета как да подхранват уникалните таланти на своите домашни любимци.

"Обучението на трикове е двупосочна комуникация", обяснява Олга. "Някои от триковете, които правим, са предложени от Симба и Бони, други трикове предлагам аз и ние ги доразвиваме."

Този подход, основан на комуникация, забавление и взаимно доверие, е накарал Бони и Симба да усвоят между 200 и 250 трика всеки от тях. След като влиза на страниците на Световните рекорди на Гинес 2025, Олга има още по-амбициозни цели за любимите си кучета.

В момента тримата работят върху няколко нови опита за рекорд, включително предизвикателства, свързани с паркур (тъй като и двамата домашни любимци са шампиони по паркур) и иновативни концепции за рециклиране. Освен това, тъй като и двете кучета обичат да свирят на инструменти, Олга създава уникална кучешка музикална група с името Pet Direction.

"Бони и Симба обичат да свирят и композират музика и бих искала да ги подкрепя в развитието и изразяването на техните музикални таланти по-нататък", обяснява тя, като допълва, че Симба дори рисува.

Тъй като и двете кучета вече работят по телевизията и рекламите, мечтата на Олга за бъдещето е да види Симба и Бони да се появяват като главни роли във филм. За британския треньор на кучета обаче връзката, която е изградила с кучетата си, е най-възнаграждаващият аспект от нейната работа, пише Guinness World Records.

Могат ли наистина кучетата да разпознават лошите хора

Могат ли наистина кучетата да разпознават лошите хора

Кои наши действия ги изнервят и стресират

Под любящото ръководство на Олга Бони и Симба продължават да се наслаждават на обучението си. Само времето ще покаже какви невероятни нови рекорди ще счупи триото, но засега очакваме с нетърпение следващото постижение на тези невероятни кучета.