Гледали сме доста добри и мащабни филми на Кристофър Нолан, но самият той определя Tenet като най-амбициозния си проект.

Tenet, Кристофър Нолан, Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патисън и пълен трейлър на филма

Кой ще предотвратява Трета световна война

Пълен трейлър на Tenet на Кристофър Нолан

Режисьорът е хвърлил много труд и се надяваме, че този юли, както е по първоначален план, ще можем да видим филма по кината.

И се очертава да бъде нещо велико. От края на разпространения трейлър видяхме как самолет се врязва в хангар, което води до ефектни експлозии. И понеже киноиндустрията не спира да се развива, първоначално си помислихме, че това е част от магията на Холивуд и тук са играли новите технологии.

Да, ама не. В интервю за Total Film Кристофър Нолан казва, че първоначалният му план е бил да пресъздаде тази сцена с помощта на миниатюри и сценични комплекти в комбинация с визуални ефекти.

Стандартно, но сметките не са излизали, защото се оказало, че е по-евтино да купят истински самолет и да заснемат сцената с него. Така и се получило.

Нолан казва, че екипът му е попаднал на склад за стари самолети и оттам са се сдобили със съвсем истински Boeing 747, с който всъщност е заснето всичко, което ще видим във въпросната сцена от филма, пише GameRadar.

Според IGN, това не е първият път, в който Нолан използва истински самолет, за да заснеме сцени за свой филм. За целите на "Дюнкерк" (2017 г.) е използвал истински Supermarine Spitfire и Hispano Aviación HA-1112 (създаден по лиценз на Messerschmitt Bf 109).

Tenet, Warner Bros. Кристофър Нолан, логото на филма и опасенията около него

Откраднал ли е логото на Tenet Кристофър Нолан

Интересна ситуация

Разликата е, че тогава до взривяването на истинските самолети не се е стигнало, а за тази цел са използвани реплики.