Не е нужно човек да е голям фен на работата на Кристофър Нолан, за да очаква всеки следващ филм на режисьора с голямо нетърпение. Просто защото той винаги залага на зрелищни сцени.

Oppenheimer, Килиън Мърфи и участието на актьора във филма на Кристофър Нолан за Робърт Опенхаймер - един от създателите на атомната бомба

Килиън Мърфи ще изиграе един от създателите на атомната бомба

Oppenheimer ще бъде интересен филм

Още от края на миналата година знаем, че Нолан работи по Oppenheimer - филм за Робърт Опенхаймер, който е смятан за един от бащите на атомната бомба. В неговата роля ще влезе един наш огромен любимец - Килиън Мърфи, а и останалата част от актьорския състав си е впечатляваща.

Става дума за Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Рами Малек и Мат Деймън. И всички те са се съгласили на нетипично за тях ниски хонорари, за да могат да работят с Кристофър Нолан.

Oppenheimer ще проследи създаването на Проект Манхатан, на чело на който е самият Опенхаймер. Целта е да бъде създадено оръжие, от което всички да се страхуват. Така се "ражда" и атомната бомба. Към момента обаче не знаем кой знае какви подробности около сюжета.

От миналата седмица обаче знаем, че кратък тийзър на филма се върти по кината преди прожекцията на "НЕ!" на Джорда Пийл. Едва вчера, 28 юли, обаче от Universal решиха да споделят и в интернет въпросния тийзър. Интересното е, че той е под формата на живо поточно предаване в YouTube.

От него виждаме черно-бели кадри на Килиън Мърфи като Робърт Опенхаймер, както и таймер отброяващ месеците, дните, часовете, минутите и секундите до събитие, за което към момента не знаем нищо. Може да е до пускането на атомната бомба, а може и до изобретяването ѝ. Или пък до премиерата на филма. Но пък ясно е дадено да се разбере, че светът ще бъде променен завинаги.

Рами Малек, Флорънс Пю и ролите им в Oppenheimer на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи

Актьорският състав на Oppenheimer стана още по-впечатляващ

Същинска атомна бомба от актьори

Цялата работа с таймера не ни изненадва много, защото Кристофър Нолан обича да държи зрителите под напрежение с обратно броене. В очакване сме на повече подробности и кадри в идните месеци. Oppenheimer трябва да се завърти по кината през юли 2023 г.