Едва ли има фен на футбола, който да не се е изненадал от преминаването на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед.

Кристиано Роналдо, клиниката за трансплантация на коса и новият бизнес на футболиста

Новият бизнес за милиони на Роналдо

Умна инвестиция

Трансферът не е нелогичен, защото все пак кариерата на португалеца започна да набира скорост именно в тима от Манчестър под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Но нямаше никакви индикации преди това, че Роналдо ще избере именно Юнайтед, за да продължи кариерата си.

Повече футболни експерти предполагаха, че Манчестър Сити ще се окаже новият отбор на Кристиано. Но той изненада всички и то доста приятно, защото доказа, че парите за него невинаги са най-важни. Е, заплатата му няма да никак малка, но сме сигурни, че в Сити са можели да му предложат и по-висока.

Новината, разбира се, хвърли в еуфория всички фенове на Манчестър Юнайтед, а май под въздействието на емоции са били и хората, отговарящи за клубния сайт. Именно там беше обявен трансферът, като бяха изложени и постиженията на Роналдо.

Но според Mirror е допуснат сериозен гаф. От клуба съвсем точно пишат, че Роналдо е спечелил пет пъти Шампионската лига и има седем купи от Англия, Испания и Италия.

Но следващото твърдение е и грешно, и пренебрегващо Златан Ибрахимович и Дейвид Бекъм. Според сайта на Манчестър Юнайтед, португалецът е първият играч, печелил първенствата в три различни страни.

Той има три титли от първия си престой в Англия, две от този в Испания и една от Италия. Но тази с екипа на Ювентус е от сезон 2018/19.

Според Mirror, преди Роналдо да спечели първата си титла с Юве, която се явява от трето различно първенство за него, подобно нещо е постигнал Златан Ибрахимович. Шведът дори е печелил титлите в четири различни първенства.

И той не е единственият пренебрегнат футболист. От изданието твърдят, че Дейвид Бекъм също е печелил титлите в четири различни първенства преди Роналдо.

Лео Меси, Кристиано Роналдо, заплатите им и кой взима повече

Кой взима повече - Меси или Роналдо

Милионите валят

С по три пък са играчи като Хуан Себастиян Верон, Габриел Хайнце, Тиери Анри, Кларънс Зеедорф и Ромарио. В момента на писане на статията на клубния сайт не пише, че е първият, спечелил титли в три различни страни, а че е първият, спечелил титли в Англия, Испания и Италия.

А при тази редакция вече Роналдо наистина има преимущество пред гореспоменатите легенди на футбола.