14-годишна котка от британското графство Кембриджшир буквално "счупи" Рекорда на Гинес за най-силно мъркане. Звуците, които Бела издава са с мощност 54.6 децибела, което се равнява на силата на звука на врящ чайник.

Чистокръвният рафейро ду алентежу, регистриран в Рекордите на Гинес, почина на 31 г.

Отиде си Боби - най-старото куче в света

Един щастлив и волен живот

Никол Спинк, гордата собственичка на Бела, заявява: "Не бих могла да бъда по-развълнувана, че котката ми подобри световния рекорд. Тя е спътник на семейството ни от много години - обичаме я много и се гордеем с нейното постижение."

Официалният съдия на Рекордите на Гинес Дейв Уилсън, който наблюдава Бела и опита ѝ да подобри рекорда, казва: "Винаги е вълнуващ ден, когато има потенциал за нов световен рекорд, така че очаквахме с нетърпение да видим дали Бела ще успее да го направи."

Уилсън, заедно с акустичен инженер подготвят специална стая в дома на животното, блокирайки всякакви външни шумове и поставяйки записващи устройства. За постигне рекорда, домашният любимец трябва да мърка по-силно от 50 децибела - и резултатите са веднага налице, пише Indy100.

Собственичката добавя още: "Винаги сме знаели, че Бела мърка много силно. Дори често се налага да увеличаваме звука, за да чуем телевизора през нейното мъркане - което го прави обичайно след хранене. Така че, когато видяхме, че рекордът е в своята надпревара, бяхме убедени, че Бела трябва да участва. И сме много доволни, че я предложихме."

Кои са най-забавните и идейни имена за котки

Кои са най-забавните и идейни имена за котки

Въпрос на темперамент

А колкото до сертификата, удостоверяващ постижението на Бела, Спинк е категорична, че той ще заеме видно място в къщата.