Коко Гоф със сигурност е от тенисистките, за които ще продължим да чуваме и говорим. 19-годишната американка играе много силно, с което и успя да си завоюва титлата от US Open през миналата година.

Ян-Ленард Щруф срещу Ринки Хиджиката - когато чайка прекъсне мача им на Australian Open

Когато чайка прекъсне мача в най-напрегнатия момент

И такива неща се случват в Австралия

Сега стартира убедително и на Australian Open, като в първия кръг не даде много възможности на Анна Каролина Шмиедлова и за около час игра я отстрани. Силно впечатление обаче направиха две неща.

Първото бе убийственият ѝ сервиз, който тя твърди, че е подобрила само за няколко дни тренировки с легендата на тениса Анди Родик. И това не бива да ни изненадва, защото именно Родик бе сред тенистистите с най-добър сервиз в играта.

Снимка 649372

Източник: GettyImages

Второто нещо, на което ще обърнем и повече внимание, е екипът, с който Коко Гоф изигра мача и ще видим и във втория кръг. Полата и горнището са в жълт цвят с със сини ръбове.

От New Balance казват пред Forbes, че целта им е била Гоф да изглежда уверена на корта и да се чувства страхотно. Освен това, цветовете на екипа са подбрани така, че да си пасват идеално с обувките ѝ CG1 Primary Power.

Снимка 649373

Източник: GettyImages

А върху тях също е помислено. "Направихме ги по-смели и въздействащи с модерен, но носталгичен тон. Съчетаването на цвят морска сол с тези ретро основни цветове добавя свежа привлекателност към този основния външен вид", казва дизайнерът на New Balance Кордел Джордан.

Карлос Алкарас преди Australian Open - страхува ли се от мач с Новак Джокович

Страхува ли се Алкарас от мач срещу Джокович на Australian Open

Испанецът ще трябва да се справя без треньора си

И ако в първия мач на Коко Гоф видяхме екипа, който е предимно в жълто, то в следващите може да видим и другия му вариант, в който жълтият цвят отстъпва водещата позиция на синьото. "Носталгичното използване на основни цветове и контрастни елементи поддържа дизайна автентичен към духа на тениса с модерен привкус, специфичен за Коко", казват още от компанията.

Отличителните ленти на талията са станали реалност след като идеята е дошла от самата Коко Гоф, а дизайнерите на New Balance са усъвършенствали крайния резултат. В социалните мрежи хората определено харесват новия екип на тенисистката за Australian Open, но пък той им напомня на нещо много познато.

С доста подобен екип и цвят Серина Уилямс взе участие на Australian Open през 2016 г. Тогава Уилямс стигна до финала, но не успя да защити титлата от предходната година, губейки от Анджелик Кербер.

анкета

Гледате ли Australian Open?

Виж резултати

Да, голям фен съм на тениса 49.9%

Да, но заради българското участие 21.3%

Не, не го разбирам този спорт 18.2%

Не, но е добър пълнеж за безсънни нощи 10.6%

В X (преди Twitter) се появиха твърдения, че самата Коко Гауф е казала, че екипът ѝ е вдъхновен от този на Серина, но се оказа, че това не е така. В отговор на публикация 19-годишната тенисистка пояснява, че обича Серина Уилямс, но не я е използвала за вдъхновение за екипа си. 

Преди старта на Australian Open - колко е наградният фонд и кой ще участва

Колко ще спечели победителят от Australian Open

Интересни подробности преди старта на първия за година турнир от Големия шлем

В ранните часове на 17 януари Коко Гоф продължава пътя си към финала на Australian Open в мач срещу сънародничката си Каролайн Долехайд.