До момента първият кръг на Australian Open не предлага кой знае какви изненади и засега всички фаворити за спечелването на трофея продължават напред, макар и не безпроблемно.

Карлос Алкарас преди Australian Open - страхува ли се от мач с Новак Джокович

Страхува ли се Алкарас от мач срещу Джокович на Australian Open

Испанецът ще трябва да се справя без треньора си

Ян-Ленард Щруф и Ринки Хиджиката може и да не са сред фаворитите, но пък спретнаха страхотен спектакъл. На трети корт двамата излъчиха победител след пет сета и тайбрек, което си е същинска драма.

А за да е още по-драматично и напрегнато, в един от най-важните моменти в края на мача играта бе прекъсната за няколко секунди заради неканен гост. На корта кацна чайка, която в търсене на нещо за хапване се оказа на най-неподходящото място.

Това оживи публиката, но след кратък престой птицата отлетя, а Щруф успя да грабне драматично победата и изхвърли австралиеца от надпреварата. Нашествието на чайки не се оказа изолиран случай, защото едно пернато реши да се включи в мача между Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм, пише Eurosport.

Стефанос Циципас на Australian Open - отиграването, за което всички говорят

Отиграването на Циципас, за което всички говорят

Гръцкият тенисист показва най-доброто от себе си на Australian Open

Очевидно чайките усещат къде е напрегнато, защото мачът между двамата също се разигра в пет сета и продължи пет часа. В крайна сметка Феликс Оже-Алиасим продължава напред.

анкета

Гледате ли Australian Open?

Виж резултати

Да, голям фен съм на тениса 49.9%

Да, но заради българското участие 21.3%

Не, не го разбирам този спорт 18.2%

Не, но е добър пълнеж за безсънни нощи 10.6%