Времето се затопля, а с него идват и някои от горещите кинозаглавия, които всички очакват през 2023 г. Поглеждаме ги и установяваме, че наистина ще има за всекиго по нещо. Ето филмите, които ние не бихме пропуснали през май.

"Пазители на галактиката Volume 3"

Кое е най-важното, което да знаем, за поредната част от Marvel приключението на Джеймс Гън? Че в него ще видим Мария Бакалова. Или по-точно ще я чуем, защото тя ще е в ролята на космическото куче Космо. Извън това ни очаква нова заплаха срещу вселената, с която най-тромавите супергерои трябва да се справят. Питър Куил все още страда заради загубата на Гамора, но ще трябва да събере всичките си сили, както и всички пазители, за да отговори на надвисналата опасност. Участват Крис Пайн, Дейв Баутиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Силвестър Сталоун, Елизабет Дебики.

От 5 май

"Кървавият бокал"

Този финландски независим филм ни пренася във времето на Втората световна война. Финландски войници се присъединяват към търсенето на мистериозен средновековен бокал, а мисията им е възложена от Ватикана. Докато задачата им ги изпраща отвъд източния фронт, един от войниците, който е на път да стане свещеник, трябва да реши дали тя наистина е свещена или е истинско проклятие.

От 5 май

"Хипнотик"

Отдавна не сме попадали на филм на Робърт Родригес ("Син Сити"), този дори е по негов сценарий. В главната роля е Бен Афлек като частният детектив Дани Рурк. Когато дъщеричката му изчезва, той ще направи всичко, за да я открие. И ще разбере, че поредица големи банкови обири са свързани с изчезването й.

От 5 май

"Книга за възрастни: Глава втора"

Продължаваме да следим какво се случва с любовния живот на четири жени на зряла възраст. Вивиан изненадва приятелките си с новината, че се е сгодила. А това означава, че е време за моминско парти. Вивиан, Даян, Керъл и Шарън се отправят на шеметно пътуване до Италия, където им предстоят всякакви емоции. Включително престой в затвора.

От 12 май

"Отново любов"

Романтичната комедия е с участието на Приянка Чопра и Сам Хюън. Той наскоро е преживял раздяла с дългогодишната си приятелка. Тя от две години не може да преживее смъртта на гаджето си. На помощ им идва самата Селин Дион в ролята на себе си. Сам трябва да прави интервю с нея, а тя му дава ценни съвети за това как да открие любовта. И споделя нови песни.

От 12 май

"Бързи и яростни 10"

Още едно продължение на хоризонта. Дом Торето (Вин Дизел) няма да бъде оставен на мира просто да се наслаждава на спокоен живот с близките си и хората, които обича. Данте (Джейсън Момоа) е син на наркобоса Ернан Рейес, който бе унищожен от Дом и екипа му в "Бързи и яростни 5", и е прекарал години в желание за отмъщение - сега е дошло времето да го получи. За да спре Данте, на Торето ще му е нужна още помощ, затова в играта отново е върнат Шоу (Джейсън Стейтъм).

От 19 май

"Малката русалка"

Много се изписа и изговори за игралната версия на класическата анимация на Disney. През този месец ще можем да видим какво се е получило. Припомняме историята. Ариел е русалка, дарена с божествен глас и най-малката дъщеря на цар Тритон. По време на страшна буря тя спасява красивия принц Ерик и се влюбва в него. Той обаче е човек, а тя русалка. Морска вещица и предлага да й помогне, като я превърне в истинско момиче за три дни, а в замяна взима гласа й. Магията ще бъде развалена само с целувката на истинската любов.

От 26 май