Първият месец от новата година отминава под знака на автобиографията на принц Хари. Както и във всяческото старание на кралското семейство да се държи така, сякаш написаното в нея не се отнася до членовете му.

Кейт Мидълтън, принц Уилям и първата им изява след излизането на книгата на принц Хари

Уилям и Кейт продължават напред

Първата им изява след излизането на Spare

Принц Уилям и Кейт Мидълтън участваха в поредица официални ангажименти, където отказаха по всякакъв начин да коментират съдържанието на Spare. За сметка на това обаче са отворени да коментират постиженията на други хора.

Принцесата на Уелс не пропусна да поздрави Прит Чанди - физиотерапевт и офицер от британската армия, която стана първата жена с най-дълга соло полярна експедиция, в която не получава допълнителна помощ.

Чанди прекара последните 67 дни, прекосявайки Антарктика, като до момента е минала 1397 км при температури, достигащи често -50 градуса по Целзий. 33-годишната авантюристка подобри предишния рекорд по соло полярна експедиция на жена, който принадлежеше на Аня Блаша.

За съжаление Чанди обаче не успя да постигне целта, която сама си постави - да бъде първата жена, прекосила цяла Антарктида сама. "Разочарована съм, че няма да имам време да завърша прехода си", написа тя в профила си в Instagram.

През октомври 2022 г. като патрон на експедицията на Чанди беше обявена Кейт Мидълтън, която сподели в официалните профили на принца и принцесата на Уелс в социалните медии вълнението си от това "изключително предизвикателство".