Вече имаме чувството, че не минава и ден без новина за нов сериал за някоя от стрийминг платформите. Разбира се, в голяма част от случаите това е радостно и силно се надяваме да е запазен духа на оригиналните произведения, по които се правят сериалите.

Том Харди, Зази Бийтс, Lazarus и какво да очакваме от екранизация по романа Ларш Кеплер за Apple TV+

Том Харди играе психопатичен убиец

В нов сериал на Apple TV+

Последната подобна новина е повече от вълнуваща - Никол Кидман ще играе главната роля в екранизация по романите на Патриша Корнуел. Авторката е известна с прецизните си криминални истории, както и със запомнящия се образ на д-р Кей Скарпета, патоанатом.

Точно в нейната роля ще влезе Никол Кидман, която трупа солидно портфолио в сериалите след "Големите малки лъжи", "Отмяната", Nine Perfect Strangers. Тя ще е и продуцент на сериала, който е под шапката на Prime Video.

Заслугата за екранизацията на романите за Скарпета на Корнуел обаче дължим на друг - Джейми Лий Къртис е дългогодишна почитателка на авторката, пък и явно си има приказка с нея, защото лично я е убедила да позволи сериалът да се случи.

Къртис също ще е изпълнителен продуцент, както и изпълнител на ролята на Дороти, сестрата на Кей Скарпета. Корнуел също е изпълнителен продуцент - писателката, която има много издадени романи на български, дълги години отказваше да позволи заснемането на филм или сериал по книгите си.

Kay Scarpetta, както се очаква да е името на сериала, вероятно ще има два сезона с по осем епизода, пишат Deadline.