Сериалите са новото кино, а стрийминг платформите - новата телевизия. Тези неща са ни ясни отдавна, затова и не се учудваме, а винаги сме в очакване за ново заглавие, което да си пускаме серия след серия.

Your Place Or Mine, Рийз Уидърспун, Аштън Къчър и първи трейлър на романтичната комедия за Netflix

Аштън Къчър както отдавна не сме го виждали

В романтична комедия!

В последната година Apple TV+ се опитва (и за момента успява успешно) да догони гигантите НВО Max и Netflix. Точно там вероятно ще видим екранизация по Lazarus на Ларш Кеплер - един от популярните шведки криминални автори.

Той е част от поредицата с главно действащо лице криминален инспектор Юна Лина, но е твърде вероятно някои неща в сюжетно отношение да бъдат променени. Защото нещата ще се въртят около психопатичния сериен убиец Юрек Валтер и инспектор Сага Бауер.

И тук идва вълнуващата част - в ролята на Валтер ще видим не друг, а Том Харди. За ролята на детектива пък Apple TV+ преговарят със Зази Бийтс, чието име нашумя покрай участието й в "Жокера" с Хоакин Финикс.

Ето и историята накратко: млад мъж е открит да се шляе по влакови релси. 13 години по-рано той и сестра му изчезват, като се предполага, че стават жертви на Юрек Валтер. Сега Валтер е в строго охранявана психиатрична клиника, а инспектор Бауер трябва да говори с него, за да разбере какво се е случило.

Фредерик Бакман, Ларш Кеплер, Вивека Стен - 3 книги за уикенда

3 книги за уикенда

Време за шведски трилъри

Дали ще видим нещо подобно на "Мълчанието на агнетата", както предполагат от Deadline, предстои да видим, защото работата по сериала тепърва започва. Сценарист, режисьор и продуцент на Lazarus ще е Йостейн Карлсен. Продуцент ще е Ларш Кеплер - псевдоним, под който се крие писателското дуо Александра и Александър Андорил.