Че във Венеция е пълно със забележителности, едва ли някой има как да оспори. Миналата седмица обаче туристите в града са се натъкнали на една доста по-особена атракция, която едва ли изобщо са предполагали, че ще видят.

Венеция, входната такса за туристите в града и каква е причината за изискването

Венеция има ново условие за туристите

Ето и кое е то

Става дума за двама сърфисти, които са се осмелили да профучат по оживения Канал Гранде във Венеция с едни малко по-специални дъски. За разлика от нормалните бордове за сърф, създадени да се плъзгат по водата, приключенците са яхнали подобрените си версии с прикрепени хидрокрила - устройства, които са им помогнали да се повдигат над водата.

И въпреки че забрана за карането на сърф и кану по Канал Гранде във Венеция има, те не са се спрели пред нея и са решили да спретнат малко шоу в историческия център на града. То обаче изобщо не се е харесало нито на туристите, нито пък на кмета Луиджи Бруняро.

Цялата общественост разбира за случката след като очевидец пуска заснетото си видео онлайн. Вълната на възмущение обаче е всеобща, а кметът - доста ядосан. По негови думи двамата нарушители са се подиграли с града и заслужават да бъдат наказани. А пък за да бъдат хванати, на всеки, който ги забележи, е предложил безплатна вечеря.

Карнавалът във Венеция и завръщането му след двегодишно отсъствие заради пандемията

Карнавалът във Венеция се завърна

Можем да го посетим до 1 март

За щастие, случката се е развила благополучно. Екстремните сърфисти са били разпознати, заловени и глобени, но дали кметът наистина ще почерпи някого с вечеря, не се знае, пише BBC.