В началото на всяка година неизменно се случват две неща. Първото е свързано с това поне няколко дни да се чудим кога отлетяха изминалите 12 месеца. Второто е да си поставим цели за новата.

Sr., Lady Chatterley's Lover, The Marriage App и новите филми и сериали на Netflix през декември

Новите филми и сериали на Netflix през декември

Ето какво ни е подготвил месецът на празниците

Но понякога мързелът от изминалите празници все още не ни е пуснал и не ни се кроят никакви планове. Искани се само да се сгушим на дивана и да се правим, че нямаме никакви задължения.

Ако това е възможно и приложимо за някой, то от Netflix за поредна година са се постарали да има какво да се гледа в стрийминг платформата. Ето и какво ни грабна окото за месец януари.

The Pale Blue Eye

Обожаваме Крисчън Бейл и начинът, по който той успява да влезе във всяка една роля. И тук дори не говорим за умопомрачителните неща, които той е правил с тялото си през годините.

Ето защо няма как да не започнем 2023 г. с филм, в който именно актьорът е в главната роля. В The Pale Blue Eye ще се пренесем през 1830 г., когато детектив Аугъстъс Ландор е изправен пред сериозни изпитания.

Неговата съпруга е починала, докато дъщеря му е изчезнала. На фона на това му е възложен един доста заплетен случай с убийството на кадет. И то доста брутално убийството, защото сърцето му е било изтръгнато. На Ландор не му остава нищо друго освен да се потопи изцяло в мистерията.

The Pale Blue Eye е в Netflix от 6 януари

Break Point

С началото на годината започват и някои от любимите ни тенис турнири в Австралия. Идеален повод стрийминг платформата да пусне документалната поредица, която ще ни заведе зад кулисите на някои от турнирите през изминалата година.

Break Point е от създателите на F1: Drive to Survive и ще ни покаже през какво преминават някои от най-добрите тенисисти в момента. Върховете, спадовете, победите и загубите.

Всичко това за сбъдването на една мечта - вдигането на трофей. Сред играчите, които са дали достъп на камерите на Netflix през сезона, са Матео Беретини, Ник Кириос, Арина Сабаленка и Стефонос Циципас.

Break Point е в Netflix от 13 януари

Pamela, a love story

Завършваме месеца с Памела Андерсън и нейната историята такава, каквато самата тя смята, че е. След като Андерсън се обяви против сериала Pam & Tommy на Hulu и начина, по който той е представил случая около изтекли ѝ секс запис с Томи Лий, сега идва ред самата тя да влезе в ролята на разказвач.

Още преди месеци стана ясно, че именно с нейно съгласие и участие е създаден документалният филм. Той ще ни покаже развитието на кариерата и живота ѝ от момиче от малък град до международен секс символ.

Pamela, a love story е в Netflix от 31 януари

През януари може да обърнем внимание и на Woman of the Dead (5 януари), Vikings: Valhalla (12 януари) и JUNG_E (20 януари).