След няколко дни започва традиционният Пролетен панаир на книгата. И ако има нещо, което да озарява това събитие тази пролет, то това е наградата Букър, която получи романът на Георги Господинов "Времеубежище".

"Времеубежище" на Георги Господинов спечели награда Букър

Георги Господинов направи най-хубавия подарък на България за 24 май

Едно наистина голямо признание, което получи "Времеубежище"

Това е радостна новина не само за Господинов и преводачката му Анджела Родел, не само за България, която си спечели място на световната литературна карта, но и за всеки български читател, който ще може с малко повече самочувствие да посяга към книгите на родни автори.

В тон с новината за "Времеубежище" научаваме, че XVI-ият Пролетен панаир на книгата ще има рекорден брой участници - 144 издателства ще представят заглавията си в 60 шатри пред НДК, където в последните години се състои панаирът.

Паралелно с него се провежда и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи, като тази пролет той минава под знака на #КаузаГРАМОТНОСТ - кампания на Асоциация "Българска книга" с акцент към най-малките читатели.

Над 80 литературни събития като премиери на книги, срещи с автори, преводачи и илюстратори, и книжни дискусии са част от паралелната програма на Панаира. Подробната програма на събитията може да видим тук.

Пролетният панаир на книгата се открива на 29 май от 11 ч. И продължава до 4 юни. Работното време на изложението е от 10 ч. до 20 ч в делнични дни и до 19 ч. в неделя.