Оцеляването в България изобщо не е шега работа. Особено чужденците, които са били у нас, знаят най-добре. Ние, българите обаче сме наясно, че за преодоляването на каквито и да е предизвикателства, си имаме тайни.

Силвена Роу, Гурме бебе и съвети за здравословните навици на децата в новата ѝ книга

Новата книга на Силвена Роу е много специална

Гурме кухнята е и за децата

Своите практични и изпитани съвети пък разкриват трима наши сънародници. Това са Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов. За себе си те казват, че имат опит в журналистиката, педагогиката, но и завиден такъв в по-несериозни неща.

Във футбола на малки вратички с приятели например, а и в караниците за паркомясто със съседа. Фенове са на българското, на спорта, на компютърните игри, на колите с газови уредби, сложени от селски майстор разбирач, и на хората, които дават мигачи.

Вярват също, че и за оцеляването в България се изисква щедра доза смелост и е важно всеки да бъде подготвен.

Така решават, че искат да бъдат полезни и споделят преживяванията си в книга с практични и изпитани съвети.

"Как да оцелееш в България" е наръчник, който представя народопсихологията ни по хумористичен начин. И отново в същия този дух дава напътствия за така наречения от авторите сървайвализъм.

Идеята им е читателите преди всичко да се забавляват. Но също и да развият полезни умения за оцеляване в "Люлин", Враца, на сватба, в такси - изобщо във всички онези ситуации, в които само ние българите си знаем, че може да попаднем.

Ренe Тофт Симонсен, "Пасиансът на Карла” и поуката за щастието в романа ѝ за деца

Бившият супермодел, която написа детски роман

Коя е Ренe Тофт Симонсен

И нищо чудно да припознаем и себе си в поне няколко от разказаните истории.

"Как да оцелееш в България", изд. Сиела, 20 лв., е вече в книжарниците