Захранването на децата, особено на по-злоядите, е предизвикателна мисия за много родители. За отглеждането на малките обаче, съветите и мненията могат да бъдат особено полезни в търсенето на правилен подход. Най-вече такива, споделени от личен и професионален опит. А шеф Силвена Роу не крие тайните и знанията си и за детската кухня.

Силвена Роу, MasterChef 2019 и какво трябва да притежава следващият победител

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Новият член на журито в MasterChef за здравословното хранене, за предизвикателството в MasterChef и за това какво е най-важното в една кухня

Именно тях разкрива известната кулинарка в новата си книга "Гурме бебе", за която признава, че е била вдъхновена от внучка си Иззела Отъм. Посвещава я на нея и на всички български деца с посланието, мотивирало идеята: "здрави деца означава здрава и силна нация".

В изданието шеф Силвена Роу включва точно съвети и рецепти за захранването на децата на възраст между шест месеца и пет-шест години.

Тя допълва, че е особено важно малките да оценяват и да се наслаждават на новите вкусове, съставки и текстури на храната. Така ще изградят здравословни хранителни навици, които да запазят през целия си живот.

Съветът ѝ е след първата година цялото семейство вече да яде една и съща храна. А родителите да не държат децата си отделно от останалите членове на масата, е едно от основните неща, за които насърчава шеф Силвена. И действително - звучи по-приятно и полезно като навик вместо в бебешко столче и със своята си храна, всички да са заедно.

А за да не се стига и до така нежеланото суетене около специалните малки порции и множество разнообразни ястия за бебетата, кулинарката споделя трикове, съвети, бързи и лесни рецепти в книгата си. От бебешки пюрета до бейби Бьоф Строганов - все обединени около подхода за въвеждането на твърда храна в менюто на децата.

Триковете в кухнята и растителните алтернативи, които ни спестяват време и поддържат във форма

Как да готвим здравословно и да пестим време

Трикове в кухнята

Според шеф Силвена мисията дори и злоядите и капризни малчугани да станат по-приключенски настроени за нови вкусове, е съвсем възможна за всеки родител.

Съгласяваме се и ние, защото за всеки експериментатор в кухнята няма непостижими кулинарни цели.