Беше въпрос на време да се появи сериал на Netflix, базиран на книга на Агата Кристи. Защото каква по-добра комбинация от възможността да стриймваме, залепени пред екрана, някоя от завладяващите и винаги неочаквано завършващи истории на кралицата на криминалните романи?

“Призраци във Венеция” - какво да очакваме от филма на Кенет Брана по Агата Кристи

Какво да очакваме от “Призраци във Венеция"

Страховита мистерия с привкус на свръхестествено

В случай Netflix са избрали да екранизират "Седемте циферблата", като сериалът ще излезе с оригиналното заглавие на книгата The Seven Dials Mystery. В главната роля пък ще бъде една млада актриса, от която очакваме много в бъдеще - Миа Макена-Брус.

26-годишната Брус получи награда БАФТА за участието си в How to Have Sex, участва и в екранизация по Джейн Остин Persuasion отново на Netflix. Сега ще влезе в ролята на лейди Ейлин Брент, която се заема да разследва мистериозна смърт.

Действието се развива през 1925 г. по време на парти в луксозно имение. Гостите решават да си направят шега с Джери Уейд, известен с това, че спи супер дълбоко и трудно се събужда. Те настройват осем будилника, които да звънна едновременно.

На сутринта обаче будилниците са само седем, а Джери е мъртъв. Сценарият на сериала е поверен на Крис Чибнал, който стои зад супер успешния британски криминален сериал Broadchurch.

В някои от останалите роли ще видим Хелена Бонъм-Картър и Мартин Фрийман. За момента не е обявена премиерна дата за The Seven Dials Mystery, пишат Variety.