Сняг тази зима може и да нямаме много, но в телевизионния ефир се готви истинска вихрушка от сериали и предавания. Всички те започват в рамките на следващите няколко седмици. И ако досега се оплаквахме, че няма какво да се гледа, то сега ще се чудим кое по-напред да гледаме. Едно от любимите ни е Hell's Kitchen България.

Кулинарното предаване се завръща по NOVA с пети сезон. "Кухнята на Ада" стартира на 20 февруари с премиерен епизод и куп изненади. Като факта, че шеф Виктор Ангелов за първи път ще противопостави две поколения едно срещу друго.

Това означава, че няма да има дамски и мъжки отбори, а "битките" ще бъдат между млади и по-опитни готвачи. Освен това за първи път ще има и трети отбор, в който осем известни личности ще трябва да докажат кулинарните си умения.

Снимка 605436

Източник: Facebook / Hell's Kitchen Bulgaria

Някои от 18-те участника са придобили своя опит чужбина, като са работили в престижни ресторанти със звезди Michelin в Германия, Великобритания, Словения, Бразилия, Испания, Норвегия и Австрия. Най-младите участници са на 18 години, а най-възрастният - на 65 години.

В този сезон асистент-готвачи на шеф Ангелов в кухнята ще бъдат участниците от втори сезон на Hell"s Kitchen България - Светла Илиева и Никола Симеонов. Пети сезон на Hell's Kitchen България ще продължи с пътешествието на караваните из страната. Шеф Ангелов и участниците в надпреварата ще зарадват с кулинарните си умения жителите на няколко български града, сред които Банско, Перник и Априлци.