"Хипнотик" е по кината вече от няколко дни и не можем да кажем, че филмът се представя добре. Нито в бокс офиса, нито когато говорим за оценки от критици.

В Rotten Tomatoes режисираният от Робърт Родригес филм има наистина нисък рейтинг, поставен му на база на 65 ревюта на критици - едва 35%. Малко по-добро е положението при оценките от зрителите - 62%.

Но напълно трагично е представянето в бокс офиса, което е и най-важното за всеки филм. Според The Hollywood Reporter, за първите три дни от пускането си по кината в САЩ "Хипнотик" е спечелил едва 2.4 милиона долара. Към момента обаче не е ясно какви са приходите на филма в световен мащаб.

Снимка 617756

Източник: hypnoticthemovie.com

Но каквито и да са те, няма да променят факта, че това е най-зле представилият се филм, режисиран от Родригес, при дебюта си. Същото важи и за Бен Афлек. До момента той няма заглавие, което да е печелило толкова малко в дебютния си уикенд.

Поне към момента изглежда, че "Хипнотик" ще се окаже на голяма загуба, защото за направата му са били похарчени 65 милиона долара. Но пък пари са били спестени от маркетинга, което може и да обясни слабото представяне. Защото добре знаем, че колкото по-рекламиран е даден филм, толкова по-голяма е вероятността да има високи приходи.

Какво да очакваме от "Хипнотик" на режисьора Робърт Родригес с Бен Афлек в главната роля

Какво да очакваме от "Хипнотик" с Бен Афлек

Хипнозата може да се окаже много по-реална, отколкото светът, който познаваме

Така например Бен Афлек не е имал никакви медийни изяви, за да промотира продукцията, което със сигурност се е отразило и на посещаемостта. До момента най-зле представилият се филм на актьора бе "Фантоми" (1998 г.), който за първите си дни по кината спечели едва 3 милиона долара.