Повече от 20 години след премиерата на "Гладиатор", едва ли много хора са таили надежда да има и втори филм. Но добрата новина е, че такъв ще има.

Ръсел Кроу, "Гладиатор 2", Ридли Скот и какво знае актьорът от оригиналния филм за продължението

Какво мисли Ръсел Кроу за продължението на "Гладиатор"

Актьорът е бил на вечеря с Ридли Скот

Още по-добрата е, че режисьор отново ще бъде Ридли Скот, а Ръсел Кроу ще се завърне в ролята на Максимус. Към момента не знаем кой знае колко много около сюжета на филма. Ясно ни е, че ще бъде продължение на първия филм, но не и какво точно ще се случва в него.

Пол Мескал преговаря за ролята на Луциус - син на Лусила (Кони Нилсън) и племенник на Комод (Хоакин Финикс), но все още не е обявено неговото назначаване. Нямаме също така нито официално заглавие, нито работно такова.

Неизвестните са все още много, но за фенско щастие вече са с една по-малко. Защото е ясна премиерната дата на продължението на "Гладиатор". Ако няма промени в плановете, филмът трябва да се завърти по кината от 22 ноември 2024 г.

"Гладиатор" 2, Ридли Скот, Пол Мескал и как актьорът получи главната роля в продължението

Кой ще замени Ръсел Кроу в продължението на "Гладиатор"

Чудесен избор, според нас

Това означава, че ще се конкурира с филма на Marvel за Фантастичната четворка, който е насрочен за 8 ноември същата година, пише The Hollywood Reporter.