Докато видим Хоакин Финикс и Лейди Гага заедно на екран в "Жокера: Лудост за двама" остават по-малко от два месеца. След като е приключил ангажиментите си по снимките на филма обаче, актьорът вече е работил по следващия си проект. Всъщност, от известно време се знае, че ще участва в новия филм на режисьора Тод Хайнс.

Хаос и изпепеляваща любов в трейлъра на "Жокера: Лудост за двама" с Хоакин Финикс и Лейди Гага

Хаос и изпепеляваща любов в трейлъра на "Жокера: Лудост за двама" с Хоакин Финикс и Лейди Гага

Очертава се да бъде повече от интересно

Главната роля бе поверена на Хоакин Финикс в така и все още неозаглавения филм, който поставя в центъра на сюжета гей романс, развиващ се през 30-те години на миналия век в Лос Анджелис и Мексико. За поддържащата роля пък бе избран актьорът от "Топ Гън: Маверик" и "Капитан Америка: Нов свят" Дани Рамирес.

Макар че за филма не се знаеше много, режисьорът Тод Хайнс бе загатнал, че историята се върти около корумпирано ченге от Лос Анджелис и индианец, принудени да избягат от Щатите и да отидат в Мексико.

Изглеждаше, че продукцията върви по план, като предварителната част от нея е започнала преди няколко месеца. В края на юли обаче, когато се е състоял Comic-Con в Сан Диего, Хоакин Финикс внезапно се е отказал да участва във филма без предупреждение. Това се е случило едва пет дни преди да започнат снимките в Мексико, пише Entertainment Weekly, които се позовават на свои източници. Първи новината са съобщили IndieWire.

Снимка 678606

Източник: GettyImages

Решението на актьора е било изненадващо за всички, замесени в проекта, включително за режисьора Тод Хайнс, който е работил по филма в продължение на години. Засега няма планове за преработване на ролята, а проектът е паузиран.

Не е ясно също така и какви са причините Хоакин Финикс да се откаже от ролята в последния момент. Решението му едва ли е било очаквано от когото и да било, тъй като двамата с Тод Хайнс всъщност са разработвали активно филма заедно.

Това щеше да бъде първата гей роля на Хоакин Финикс за екран. Режисьорът пък досега е споделял, че има намерението сексуалните сцени да бъдат показани възможно най-автентично.

"Цялото преживяване беше подтикнато от Хоакин. Беше подтикнато от неговата дързост, желанието му да премине през бариери и наистина да навлезе в неудобните места в тази връзка. И въпреки това се чувстваше като много органичен процес", казва Тод Хайнс пред IndieWire през май 2023 г.

режисьорът Тод Хайнс

Източник: GettyImages

режисьорът Тод Хайнс

От The Hollywood Reporter пък цитират свой източник, който издава, че целият екип на филма е "опустошен" от напускането на Хоакин Финикс. А наред с това, сумата, похарчена за филма, е била седемцифрена, което също е проблематично.

След новината за отказа на актьора от ролята, единственият коментар за неприятната ситуация засега е от страна на продуцентката Кристин Ванчон, която я определи като "кошмарна".

Във Facebook тя е споделила статия по темата, като към нея е написала: "Версия на това наистина се случи. Кошмар е."

Eddington с Хоакин Финикс, Ема Стоун и Педро Паскал - какво знаем за новия филм на Ари Астер

Хоакин Финикс, Ема Стоун и Педро Паскал накуп в нов уестърн

Какво знаем засега за Eddington

Продуцентката също така адресира критиките, че Хоакин Финикс, който е хетеросексуален, е бил избран за главна роля във филм, където да изиграе гей. По думите на Кристин Ванчон филмът е бил предложен на режисьора Тод Хайнс от самия Хоакин Финикс.