Крис Еванс завладя феновете на Marvel по цял свят като Стив Роджърс в оригиналната трилогия за Капитан Америка. Сега в образа на героя ще видим Антъни Маки, когото вече сме гледали като Сокола в сериала на Disney+ "Сокола и Зимния войник".

Крис Евънс, Капитан Америка и ще се завърне ли актьорът в ролята

Ще се завърне ли Крис Евънс като Капитан Америка

Две години след отказването от ролята

Действията в "Капитан Америка: Нов свят" се развиват след това, като филмът е част от петата фаза на киновселената на Marvel. Вече можем да видим и първи тийзър, който ни потапя в динамичните сцени и разкрива впечатляващи визуални ефекти.

Колкото до сюжета, той ще се върти около типичните за Капитан Америка ценности и дух. В търсене на справедливост той ще се сблъска с противници и съюзници, докато трябва да се бори срещу политически интриги и социални катаклизми.

Според официалния синопсис на филма, след среща с новоизбрания президент на САЩ - "Тъндърболт" Рос, Капитан Америка ще се окаже в центъра на голям международен проблем. Ще му се наложи да открие причината зад един подъл глобален заговор и да се изправи срещу враговете си, чиято цел е да дестабилизират световния мир и да убият президента. За щастие Капитанът ще може да разчита на подкрепата на доверени партньори.

Своя дебют в Marvel вселената прави Харисън Форд, който ще влезе в ролята на президента "Тъндърболт" Рос. В актьорския състав се присъединяват още Лив Тайлър, Джанкарло Еспозито, Роза Салазар, Тим Блейк Нелсън, Шира Хаас и Карл Лъмбли.

Режисьор на филма е Джулиъс Она, а сценаристи са Далън Мусон, Малкълм Спелман и Матю Ортън, като първите двама са работили заедно и по сериала "Сокола и Зимния войник".

"Капитан Америка 4", Marvel и новината, че ще има четвърти филм за супрегероя

Капитан Америка се завръща с четвърти филм

Кой ще поеме щита...

Първноначално озаглавеният Captain America: New World Order трябваше да излезе още преди година, но ще ни се наложи да имаме още малко търпение до премиерата.

"Капитан Америка: Нов свят" се очаква по кината у нас на 14 февруари