Обожаваме Queen и то най-вече заради невероятните гласови способности на Фреди Меркюри. Затова и страшно много се зарадвахме, че ще може да чуем неиздавана досега негово изпълнение.

Песента се казва "Time Waits For No One" и първоначално е била част от саундтрака на мюзикъла от 1986 г. "Време", пише BBC.

Написана е от Дейв Кларк, който е близък приятел на Фреди до смъртта му. Версията, издадена по онова време, включва вокалите на Фреди Меркюри, но заедно с десетки добавени бекинг вокали (48 слоя, ако трябва да бъдем точни) за разлика от по-ранната версия на песента, записана само с пиано и с гласа на Фреди Меркюри.

Първоначалната демо версия обаче остава някак настрана и с времето бива забравена, докато не беше представена за първи път по Radio 2 на BBC вчера, 20 юни, след около 10-годишно издирване.

"Когато я записахме първия път, отидох в Abbey Road и направихме първо пробна версия само с Фреди и пиано. Накара ме да настръхна. Беше магия", припомня си Кларк пред радиото. Настръхваме и ние, докато я слушаме в момента.