Ако 2019 г. бе годината, в която светът се пробуди за настъпващите климатични промени, то 2020 г. обещава да е периодът, в който ще започнем да предприемаме реални действия за справянето с проблема.

MrBeast, #TeamTrees, YouTube и как се засаждат 20 милиона дървета

YouTube спасява планетата

Над 600 влогъри засаждат 20 милиона дървета

Още през миналата година видяхме няколко доста мащабни кампании за засаждане на дървета с цел елиминиране на въглеродния двуокис от атмосферата, но те бледнеят пред плановете на тази канадска компания.

Нейното име е Flash Forest и отскоро компанията започна кампания в Kickstarter за набиране на средства, необходими за засаждането на един милиард дървета преди 2028 г.

По-интересно обаче е как компанията възнамерява да осъществи плановете си.

Според информация, публикувана на уебсайта й, засаждането ще се случва посредством дронове, които са специално пригодени за целта.

Снимка 459901

Източник: Flash Forest

От Flash Forest казват, че всеки от техните дронове би могъл да засажда до 100 000 дървета на ден.

Дроновете са оборудвани със специална пневматична джаджа, която поставя покълналите семена на достатъчно голяма дълбочина в почвата.

Към семенцето компанията добавя и спори на гъба, която спомага за създаването на здравословна и хранителна почва за дърветата.

Колко дървета ще преборят глобалното затопляне

Колко дървета ще преборят глобалното затопляне

Ново изследване дава надежда

Хората зад проекта, които са предимно учени и инженери, твърдят, че методът им е до 10 пъти по-бърз и 20% по-евтин от конвенционалното засаждане на дървета чрез лопата и човешка сила.