Полицията на Чехия намери необичаен начин да използва конфискуван от престъпници автомобил. Вместо да го остави да събира прах в някой склад или да го препродаде, за да покрие свои разходи, чешкият КАТ взима друго решение.

Конфискувано Ferrari 458 Italia е превърнато в полицейски автомобил.

Първоначално яркочервена, сега колата е в традиционните цветове на чешката полиция - синьо и жълто, и ще бъде използвана за преследване на кражби на превозни средства, както и за прекратяване на незаконни гонки по улиците.

Снимка 582159

Източник: Twitter / PolicieCZ

В официалния Twitter профил на чешката полиция се уточнява, че точно този модел на Ferrari не е от най-луксозните, а превръщането му в полицейски автомобил е излязло едва около 12 хил. евро. Толкова би струвало закупуването на нова Skoda хечбек.

Началникът на пътна полиция Жири Зли уточнява пред Guardian, че автомобилът ще се кара само от обучени полицаи и ще се ползва за справяне с най-агресивните престъпници по пътищата на Чехия.

Кристиано Роналдо, Bugatti, Ferrari, McLaren Senna и останалите коли в луксозния му автопарк

Какви коли кара Кристиано Роналдо

Общата стойност на автопарка му е 24 милиона долара

От изданието припомнят, че в Италия полицията има договор с Lamborghini, чиито автомобили се ползват за превозване на материали за кръвопреливане при катастрофи. Автопаркът на полицията в Дубай пък е съставен изцяло от луксозни автомобили.