Човек може да си загуби работата по ред причини, но заради свалка с колега е наистина странно да се случи. Е, може би ако беше една съвсем безобидна свалка, щеше да мине незабелязана. Но не такъв е случаят обаче.

Джеймс Камерън, "Аватар 2" и защо е трябвало да заплаши сценаристите с уволнение

Защо Джеймс Камерън е заплашвал сценаристи с уволнение

За успешните филми трябва твърда ръка

Става дума за Ейми Робах и Ти Джей Холмс - водещите от американската телевизия ABC News, които бяха свалени от ефир след публичното разкриване на романтичната им връзка.

Пред служителите на мрежата новината е съобщила президентът ѝ Ким Годуин. В изявлението си тя твърди, че връзката между колеги не е нарушение на фирмената политика, но с дни е обмисляла въпроса и в крайна сметка е решила да свали от ефир Ейми Робах и Джей Холмс в името на "най-доброто за организацията на ABC News".

По думите ѝ освен че подобни решения "не са лесни, но са необходими за марката", тя призова също служителите да не си шушукат по коридорите, а да останат фокусирани върху работата си.

Въпреки това обаче ако служителите смятат, че има нещо по случая, което ръководството е добре да знае, трябва да го споделят с човешки ресурси или с мениджър, на когото имат доверие.

Решението за отстраняването на Ейми Робах и Джей Холмс от ABC News идва след като Daily Mail миналата седмица изобличи със снимки тайната им романтична връзка.

Елизабет Хърли, Матю Пери, Serving Sara и какво сподели актрисата за работата си с него във филма

Защо Лиз Хърли определи работата с Матю Пери за кошмар

Актрисата се връща 20 години назад

Според запознати със случая когато от Daily Mail за първи път са се обърнали към ABC News за коментар относно връзката между Робах и Холмс, първоначалният ход на изненадания говорител на мрежата е бил да разбере дали обвинението е вярно. Затова е обсъдил въпроса с Ти Джей Холмс. Водещият и говорителят на ABC News са се опитали да отрекат сензацията, но в крайна сметка от Daily Mail я публикуват, пише CNN Business.