Откакто изигра Денерис Таргариен в хитовия сериал "Игра на тронове" Емилия Кларк придоби световна популярност. След осемте сезона в продукцията, британската актриса получи редица роли за киното и телевизията.

Защо Емилия Кларк се е страхувала да не бъде уволнена от Game of Thrones

Защо Емилия Кларк се е страхувала да не бъде уволнена от Game of Thrones

Актрисата отново се връща към тежките си периоди

На голям екран сме я гледали в "Аз преди теб", "Последната Коледа", The Pod Generation, "Соло: История от Междузвездни войни" и "Терминатор: Генезис". Колкото до участията ѝ в телевизионни продукции, последно тя участва в сериала Secret Invasion на Marvel и Disney+.

На Емилия Кларк обаче ѝ предстои да се захване с нов сериал, този път в жанра на шпионския трилър. Освен в главна роля, актрисата ще е и продуцент на озаглавения Ponies.

От официалния синопсис разбираме, че действието в сериала ще ни върне в Москва през 1977 г., където две жени работят анонимно като секретарки в американското посолство. След като обаче съпрузите им биват убити при мистериозни обстоятелства в СССР, и двете вдовици стават агенти на ЦРУ.

Емилия Кларк влиза в ролята на Беа - образована жена, рускоговоряща и дете на съветски имигранти. Колежката ѝ Туила пък е момиче от малък град, което е колкото прямо, толкова и безстрашно. Двете заедно се съюзяват, за да разкрият огромна конспирация от Студената война и да вдигнат завесата около мистерията, която ги е оставила вдовици.

Ponies ще бъде режисиран от Сузана Фогел, позната с работата си по сериалите "Стюардесата" и "Бивш под прикритие". Тя е и една от създателките на предстоящата продукция на Peacock, заедно с Дейвид Айзерсън.

The Queen of Fashion с Андреа Райзбъро и Емилия Кларк - историята на “кралицата на модата”

The Queen of Fashion с Андреа Райзбъро и Емилия Кларк - историята на “кралицата на модата”

Коя е Изабела Блоу - жената-откривател на таланти от света на модата

Новият сериал ще е и втора телевизионна роля за Емилия Кларк през последните месеци. През юли стана ясно, че актрисата ще участва и в предстоящия сериал на Amazon - Criminal, пише Variety.