Премиерата на биографичния филм "Елвис" (Elvis) в Кан тъкмо премина, а с наближаването и на датата, на която ще можем да го гледаме в кината (24 юни), научаваме все повече подробности за него.

Elvis, Остин Бътлър, Том Ханкс и първи трейлър на филма на Баз Лурман

Колко Елвис Пресли има в Elvis

Какво да очакваме от филма на Баз Лурман

Остин Бътлър, който изиграва великия Елвис Пресли, наскоро даде интервю за списание GQ, в което разказва за предизвикателствата на ролята си.

В него актьорът разкрива, че след като са приключили снимките на филма през март миналата година, е бил хоспитализиран и се е наложило да остане на легло за цяла седмица.

"На следващия ден се събудих в 4 часа сутринта с непоносими болки и бях откаран в болница. Тялото ми започва да отказва в деня, в който приключихме с "Елвис", споделя Остин.

Изглежда наистина ролята трябва да е била особено предизвикателна, за да го доведе до предела на силите. Дори режисьорът Баз Лурман казва:

"Работил съм с доста актьори и изпълнители. И приемам, че понякога не издържат, това е нормално. Но Остин, той е издръжлив и не откача. Има най-умерената паника от всеки, с когото съм се срещал."

Очевидно има обяснение и за по-емоционалните реакции на актьора. Самият той разкрива, че е успял да се свърже с героя си на истински дълбоко емоционално ниво.

"Майка му е починала, когато е бил на 23. Моята майка също почина, когато бях на 23. И когато разбрах, че това е едно от нещата, от които настръхвам, си помислих: "Добре, мога да се свържа с тази емоция."

Остин добавя, че никога не е успявал да заобича друг човек, когото не е срещал, повече от Елвис. А и по първите отзиви, които филмът получава, тази любов изглежда е оказала въздействието си върху зрителите.

Мнението си споделя не кой да е, а Присила Пресли, бившата жена на великия изпълнител. Тя одобрява начина, по който са представени взаимоотношенията между Елвис и мениджъра му Том Паркър (в ролята е Том Ханкс), пише People. 

Лиса Мари Пресли, Бенджамин Кеоу и загубата на сина ѝ и внук на Елвис Пресли

Безкрайната мъка на дъщерята на Елвис Пресли

Лиса Мари Пресли е неутешима

"Гледах филма "Елвис", гледах трейлъра многократно. Преживях всеки един момент и ми отне няколко дни, за да преодолея емоциите си", споделя Присила.