"Знаем, че градът ни може да бъде различен - с удобни улици и подредени тротоари, със зелени пространства за почивка и целогодишно чист въздух, с достатъчно детски градини и достъпни възможности за стартиране и развиване на бизнес."

Звучи като начало на предизборна кампания. Не за парламент, а за местни избори. И по всичко личи, че най-вероятно е такава.

В навечерието на парламентарните избори нова гражданска организация - "Екипът на София", обяви с провокативно видео, че започва работа по разработването на конкретни решения за проблемите в управлението на столицата.

Към момента "Екипът на София" събира над 60 експерти със значим опит в градското планиране и различни градски инициативи, начело с Любо Георгиев. Той е познат в последните години като ръководител на екипа на "Визия за София" и директор на общинското предприятие Софияплан.

Гражданската организация е обединена от една основна задача - нуждата от ценностна промяна в управлението на София. Експертите имат разнообразен опит в проекти и инициативи, насочени към подобряването на качеството на живот в града. 

Те обещават да предлагат смели и конкретни решения на градските проблеми, базирани на знание, диалог и включване на гражданите, като за всяко решение ще бъде разработван и предлаган конкретен план за действие и реализация.

"Обедняваме се, защото искаме да постигнем широк консенсус, достатъчно по-рано преди местните избори. Искаме всички - гражданите, кандидатите за кмет и партиите да се съгласим как и с какви конкретни действия ще направим София град, в който си заслужава да живеем. Ние започваме да предлагаме решения", пишат в своя Instagram от "Екипът на София".