Всяка седмица по това време слушаме нова музика. И този петък няма да изневерим на себе си, а директно се впускаме в първото предложение, което идва от Слаш. Не става обаче въпрос за Guns N'Roses, а за другата му банда - Myles Kennedy And The Conspirators, в която китаристът свири от няколко години. Днес, 11, февруари излиза новият им албум 4. Съветваме ви да го чуете целия, но ние си избрахме "Fall Back To Earth".

"Това беше първият път, когато записахме всички китари, бас и барабани на живо едновременно и запазихме всички тези песни. Вокалите също записахме на живо. И така записите звучат така сякаш ги изпълняваме в момента, което беше и целта ни. Точно към това се стремяхме", споделя Слаш за новия албум на бандата.

Продължаваме с Ед Шийрън и Тейлър Суифт, които издадоха заедно нова песен тази седмица. Хитмейкърът на "Bad Habits" потвърди в началото на седмицата за поредния дует със своята стара приятелка. Появявайки се на червения килим на BRIT Awards във вторник, той каза за LADbible: "Излиза в петък и е с Тейлър Суифт!"

Той не предложи повече подробности, но още тогава феновете му спекулираха, че това може да е ремикс на парчето на Ед "The Joker and the Queen" от петия му албум=. Оказаха се прави.

И докато все още сме на поп вълна, то нека обърнем внимание на едно невероятно видео, което определено си струва да гледаме. Coldplay и Селена Гомес споделиха ново видео за съвместната си песен "Let Somebody Go". Черно-белият клип е режисиран от Дейв Майърс, който направи видеоклиповете за предишните сингли на Coldplay - "Higher Power" и "My Universe" с BTS.

Парчето е от последния албум на Coldplay "Music Of The Spheres", който беше представен миналия октомври.

Пренасяме се в САЩ, за да отдадем заслужено внимание на друг наш любимец - Джак Уайт. През октомври Джак сподели първия си нов солов сингъл за последните три години, озаглавен "Taking Me Back".

Месец по-късно той обяви, че предстои да чуем не един, а цели два нови албума през 2022 г. Първият от тях, озаглавен Fear Of The Dawn излиза на 8 април. А вторият - Entering Heaven Alive на 22 юли. Вече можем да чуем и едноименната песен от първия, която очаквахме с нетърпение.

Завършваме с вокалиста на сиатълската гръндж банда Pearl Jam - Еди Ведър. Този път той зарадва феновете си с новия си самостоятелен миниалбум Earthling, който излиза днес, 11 февруари.

Ведър е поканил няколко изключителни гости, които се появяват в албума. Сред тях са сър Елтън Джон, Ринго Стар, Стиви Уондър и Чад Смит от Red Hot Chili Peppers. Изпълнителят включва и архивни записи на покойния си баща. Слушахме целия албум и за момента сред любимите ни е "Invincible".